Bravo, Reghe!

Marturisesc din capul locului ca Laurentiu Reghecampf nu imi este prea simpatic ca om. Inca din primul sau mandat la Steaua, actualmente FCSB, s-a contaminat rapid de aroganta excesiva a directorului sportiv Mihai Stoica, avand in permanenta un discurs superior. In anii sai de glorie, Reghe era un fel de Gulliver in tara piticilor: adversarii erau priviti cu condescendenta, iar meciurile erau dinainte castigate. Ce-i drept, rezultatele au fost de partea sa, insa maniera in care isi promova echipa era ostentativa. In fine, e dreptul fiecaruia sa fie cum vrea, insa am facut aceasta precizare, intrucat urmeaza sa zic si niste chestii de bine de Reghecampf, si n-as vrea sa fiu inteles gresit.

Mi-a placut enorm de antrenorul Reghecampf in recentul meci cu Dinamo. De ce? Pentru ca a venit sa joace fotbal si sa castige. Nu s-a ascuns dupa strategii meschine pentru a obtine un punct care i-ar fi avantajat echipa, ci a incercat sa pastreze intact spiritul Stelei, acela de a juca pe atac. Echipa sa ar fi putut sa castige fara probleme meciul daca n-ar fi fost atat de neinspirata la finalizare. In cele din urma l-a pierdut, iar multi s-au repezit sa-l faca praf pe Reghecampf ca nu a stiut sa mentina acel 1-1 stabilit pe la inceputul reprizei a doua. In capul calailor s-a aflat ca de obicei specialistul numarul 1 in fotbal, Gigi Becali, care i-a transmis antrenorului verdictul sau, si anume ca a gresit.

Desigur, este usor dupa razboi sa spui despre un antrenor ca a gresit, avand in vedere ca rezultatul este de partea contestatarilor. Ceea ce nu stiu asa-zisii specialistii este ca fotbalul se va duce de rapa daca vom ajunge sa-l jucam ca pe tabla de sah. Pana si Jose Mourinho, adeptul parjolirii pamantului pe vremea cand antrena pe Chelsea si Inter, si-a dat seama acum, cand este la Manchester United, ca fotbalul trebuie sa fie guvernat de semnul plus, nu de minus. Reghecampf ar fi putut sa sune adunarea inca din minutul 55 si sa-si aseze echipa pe doua linii, si n-ar mai fi primit gol probabil trei zile daca s-ar fi jucat. Totusi, pentru ce au platit bilet aproape 40.000 de oameni? Ca sa vada un surogat de fotbal, asa cum ni se serveste de multe ori in Liga 1? La un asemenea meci, care este considerat derby-ul fotbalului romanesc, nu vii cu jumatati de masura, ci pui toata fiinta ta in joc. Asa cum au facut de altfel si dinamovistii, chiar daca mijloacele lor de exprimare au fost mult mai reduse.

In minutul 94, cand pe bet365 cota pentru o victorie a Cainilor Rosii era una extrem de tentanta pentru orice amator de pariuri sportive, probabil ca putini credeau in victoria lor. Jucatorii lui Cosmin Contra au crezut insa pana la final, asa cum au crezut si stelistii, lupta lor din ultimele minute semanand cu cea dintre doi boxeri de categoria grea care nu mai tin cont de garda, ci vor doar sa-si faca KO adversarul. Si cat de frumoase sunt astfel de meciuri. Ele sunt cele care intra in istorie, pentru ca aduc microbistilor ceea ce acestia isi doreste cel mai mult: spectacol.

Start a Conversation

Your email address will not be published. Required fields are marked *