Un meci pe Camp Nou

Sa apuci sa prinzi un meci pe Camp Nou e ceva exceptional. Si nu neaparat pentru dimensiunile arenei, care poate sa acomodeze aproape 100 000 de fani la capacitate maxima, ci pentru ca nu prea gasesti locurile la vreunul din cele 19 meciuri de acasa ale Barcelonei. Pe langa abonamentele vandute fanilor, mai sunt peste 2000 de bilete care sunt date sponsorilor, care organizeaza campanii de marketing care au ca premiu final un weekend in Barcelona si vizionarea unui meci de acasa al Barcelonei.

Nici eu nu m-am incumentat la city-break Barcelona, mai ales sa vin in acelasi weekend in care Barcelona juca acasa cu Real Madrid. Ar fi fost prea mare agitatie pe strazi. Vroiam sa vad totusi un meci de-al Barcelonei, asa ca mi-am planificat cumva incat sa vin la meci, dar sa si vad orasul.

Despre oras, ce sa zic, e superb, o locatie excelenta de vacanta, plaja in apropiere, munti in apropiere, nu e de mirare ca Barcelona este unul dintre centrele economice ale Europei. Am avut doua zile sa ma tot plimb pe stradute, muzee, plaja etc. Era totusi pe 20 Octombrie, iar vremea era mai mult decat placuta.

A doua zi insa era meciul pentru care m-am incumetat sa fac aceasta vacanta in Spania: Barcelona – Malaga, iar eu urma sa fiu unde in inelul 3 la tribuna a doua, alaturi de un amic, si el mare fan Barcelona. Surprinzator, un meci cu Malaga nu e foarte interesant pentru fanii locali, au venit doar 70 000 de oameni la meci in total, mult mai putin decat ma asteptam. Chiar si asa, atmosfera pe stadion a fost exceptionala, fanii catalanilor fiind mereu agitati si cantand pentru echipa.

Plus ca am putut sa ii vad pe viu pe Messi, Suarez si Iniesta. Din pacate, doar ultimul a stralucit, reusind sa si marcheze cel de-al doilea gol in minutul 56. Asta dupa ce Deulofeu a deschis scorul pana sa ne dezmeticim noi. A fost unul din meciurile in care nici Messi, dar nici Suarez nu au stralucit, din pacate. Echipa catalana a fost insa foarte compacta si a castigat fara sa se chinuie prea mult meciul cu ultima clasata.

E ciudat sa spun de Malaga ca e ultima clasata, dar nu o duce prea bine in ultimele sezoane. Asta dupa ce acum vreo cativa ani, cand avea finanatare de pe la arabi, a ajuns pana in sferturile de finala ale Ligii Campionilor, unde pierdea extrem de dramatic contra celor de Borussia Dortmund.

Cat despre experienta care am trait-o, as mai repeta toata treaba asta. Poate undeva mai prin Aprilie, Mai, cand e vremea mai buna, iar lupta la titlu e inca in toi in Primera Division.

Start a Conversation

Your email address will not be published. Required fields are marked *